top of page

Onze missie

Ons doel met Perma Pachamama is om lekkere, gezonde voeding te produceren voor onze directe gemeenschap en tegelijk onze leefomgeving biodiverser en klimaatresistenter te maken. We willen een stabiel en veerkrachtig voedselproductiesysteem uitbouwen dat doorheen de jaren steeds meer gaat opbrengen.

 

Wij kiezen voor een boslandbouwmethode waarbij we noten- en fruitbomen en bessenstruiken zullen aanplanten in combinatie met andere doorlevende, eetbare gewassen. Zo willen we een natuurrijk landschap creëren dat niet alleen voedsel voorziet, maar ook aanzienlijke ecosysteemdiensten levert zoals koolstofopslag, waterberging, luchtzuivering en het bieden van een habitat voor diverse fauna. 

 

Volgens ons is duurzame landbouw voornamelijk gericht op de noden van de lokale afzetmarkt en worden er landbouwbouwteelten en -technieken gebruikt die aangepast zijn aan de draagkracht van het terrein en de leefomgeving zonder de middelen van de toekomstige generaties te hypothekeren.

Kortom: we willen gaan voor écht duurzame voedselproductie waar wij en onze toekomstige generaties de vruchten van kunnen plukken. En deze herdenking en verduurzaming van het complete landbouwsysteem is heel dringend nodig. Dat bewijzen ook de recentste boerenprotesten. Een tijd terug verscheen deze interessante reportage van Pano. Bekijk deze als u inzicht wilt krijgen in enkele van de problematieken waar onze huidige boeren tegenaan lopen. Of ga met ons in gesprek. We willen niets liever dan onze boodschap uitdragen en aantonen hoe rendabele landbouw en natuur samen kunnen gaan. 

bottom of page