top of page
Kopie van Kopie van Pastel minimalist Sport Event Instagram Story-2.png

Komende Minga's 

Zaterdag 6 april vanaf 9u
Zondag 5 mei vanaf 9u
 is iedereen welkom voor een koffie of thee en een babbel. 
 
Na een half uurtje stipt starten we met een uitleg en daarna gaan we aan de slag. We zullen (6/4) kruiden en tomaten verspenen, pompoenen zaaien, karton leggen tussen bepaalde bomenrijen, hakselen en karton en hakselmulch aanbrengen bij ons bomenplantgoed, (5/5) pompoenen uitplanten in de voedselbosgaard en tomaten, aubergines en pepers uitplanten in de serre en afsluiting maken uit jute. 
 
Op het einde voorzien we een snack voor de liefhebbers.
Zelf iets meebrengen mag zeker, maar is geen
must
Breng gerust geïnteresseerde buren, vrienden of familie mee om te helpen. 

Graag aanwezigheid bevestigen op voorhand.
📍Houtstraat 33, Olsene


Breng aangepaste (vuile) kledij, schoenen/laarzen en werkhandschoenen mee als je die hebt.

Samenwerking en verbinding dankzij Minga's 

We organiseren maandelijks een verbindend werkmoment of 'Minga' waarop iedereen welkom is om mee de handen uit de mouwen te steken.

 

Het concept Minga pikten we op in Latijns-Amerika en betekent zoveel als in groep samen werken en nadien samen eten. Tijdens de activiteit delen we onze kennis over permacultuur, boslandbouw en ecologisch moestuinieren. Kortom, het is steeds een leerrijke, sociale en tegelijk fysieke activiteit die veel voldoening geeft. 

Op een vooraf gecommuniceerde datum werken we 3 à 4 uur buiten met een koffiepauze en we sluiten af met een potluck picknick in ons steeds groener wordende paradijsje. We voorzien doorgaans soep, brood en beleg. Iets extra meenemen mag zeker, maar is geen must.

Indien je graag op de hoogte gebracht wordt van komende Minga's, geef dit aan via een berichtje of mail. Dan voegen we je toe aan onze Mingagroep op Whatsapp.

Pieter_Bruegel_de_Oude_(ca.1525–1569)_-_De_oogst_-_The_Met_New_York_27-02-2016.JPG

Pieter Bruegel De Oude, De Korenoogst (1565)

Sfeerbeelden vorige Minga's

bottom of page